Zaloguj:  Hasło:  zapamiętaj  
Strona główna Forum Katalog stron Artykuły Aparaty Album

Forum FAQ  |   Szukaj  |   Użytkownicy  |   Grupy   |   Rejestracja

Admini zmienieni, ale co dalej?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum digfoto.pl Strona Główna -> Wasze opinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Loco
+Przyjaciele

Aparat: Canon EOS 1000D
Pochwał: 2

PostWysłany: 30 Kwi 2008 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też o tym myślimy focus Wink, niestety jeszcze trochę potrwa zanim rozpracujemy ten portal od strony technicznej...
Powrót do góry
Dzydzyk
~użytkownik dF

Aparat: FujiFilm s6500fd
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: 01 Maj 2008 00:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yanmar napisał:
ale Kasia, w przeciwieństwie do Ciebie, Dzydzyk, może się pochwalić jakimś dorobkiem na df... całkiem niezłym, zresztą...

No na pewno. Jeśli recenzentami będą Ty, Loko i paru innych to ten dorobek okaże się całkiem wybitnym nawet.

Kasieczku - rozpoznać Twoją osobowość digfotowską oczywiście. Przecież cała moja dalsza wypowiedź odnosi się tylko do Twojego udziału na tym portalu. Nie mam pojęcia jaką osobą jesteś prywatnie i zupełnie mnie to nie interesuje.

Stachu B - strzeliłeś sobie samobuja. Piszesz, że logujesz się na Digfoto, bo jest tu jeszcze namiastka demokracji, po czym przyznajesz, że tak nie jest bo Loko ma zakusy dyktatorskie. Otóż zapewniam Cię, że na żadnym innym portalu admin nie będzie Ci narzucał sposobu oceny zdjęć. Może Ci nałożyć pewne ograniczenia co do Twojej aktywności, ale nigdy nię będzie mówił jakie oceny masz wydawać. Ale i tak fajnie, że coś takiego napisałeś, bo to taki wyłom z kółka wzajemnej adoracji.

KaPe, ale z czym przesadziłem konkretnie? A gdzie byłeś jak yanmar jako pierwszy pojechał w klimaty osobiste sugerując, że jestem głupi? Jak chcesz, to zacznij edytować moje posty, zacznij je nawet usuwać - to będzie kolejny dowód na "demokrację" na tym portalu. Wypowiedzi typu "Uważam, że Twoje poglądy na to zagadnienie są głupie" są akceptowalne w dyskusji (ile razy zdarza nam się powiedzieć: "Nie myśl tak, bo to głupota", "Twoje podejście do sprawy jest głupie" i nie ma to znaczenia pejoratywnego w stosunku do drugiej osoby). Ironiczne i złośliwe wypowiedzi "Ty chyba masz kompleksy." to już inna sprawa. I to nie ja sprowadziłem dyskusję na taki poziom.

Autor postu otrzymał ostrzeżenie.
Powrót do góry
focus
+Przyjaciele

Aparat: nikon d80

PostWysłany: 01 Maj 2008 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dajcie sobie na luz, majówka jest Smile ...
co do poziomu dyskusji - zarówno wypowiedź dzydzyka na temat głupoty jak i yanmara na temat kompleksów dla mnie mieści się w akceptowalnym poziomie... ale fakt, poziom dyskusji obniża się, lepsza by była merytoryczna o zdjęciach...
Powrót do góry
osa
~użytkownik dF

PostWysłany: 03 Maj 2008 22:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak szczerze to nie wiem za co te ostrzeżenia ... rozumiem, że "niepopularne poglądy" trzeba zmienić ... mam wrażenie, że coś podobnego miało miejsce niedawno na innej arenie i nosiło nazwę "walki z mediami" ... czy taka jest "demokracja" na DF ????????????
jeżeli mam być szczery to jeżeli Dzydzyk dostał ostrzeżenie, to dlaczego yanmar nie dostał
tyle w tym temacie, bo nie zamierzam być niczyim adwokatem ... wykształcenie nie to Very Happy
Powrót do góry
StachB
+Przyjaciele

Aparat: Canon eos 50D (wcześniej Canony 400D i D60; Minolta 7i, Minolta Z10 i ulubiony Zenit TTL)

PostWysłany: 04 Maj 2008 09:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzydzyk napisał:

Stachu B - strzeliłeś sobie samobuja. Piszesz, że logujesz się na Digfoto, bo jest tu jeszcze namiastka demokracji, po czym przyznajesz, że tak nie jest bo Loko ma zakusy dyktatorskie. Otóż zapewniam Cię, że na żadnym innym portalu admin nie będzie Ci narzucał sposobu oceny zdjęć. Może Ci nałożyć pewne ograniczenia co do Twojej aktywności, ale nigdy nię będzie mówił jakie oceny masz wydawać. Ale i tak fajnie, że coś takiego napisałeś, bo to taki wyłom z kółka wzajemnej adoracji.

Żadnego samobója sobie nie strzeliłem. Dotychczas nie potrzebowałem adwokata i myślę, że w kontaktach na df również nie będę potrzebował.
Mój sposób patrzenia na zdjęcia, a co za tym idzie również sposób oceny odbiega od sposobu, w jaki robi to Loko lub ty Dzydzyk i to chyba dobrze.
Jeśli chodzi o kółka wzajemnej adoracji to chyba delikatne nieporozumienie - zawsze starałem się i staram się oceniać zdjęcie a nie autora - mam kilku ulubionych ale nie wszystkie ich foty mi odpowiadają.
Moja propozycja jest następująca - Dzydzyk pokaż się na df jako autor kilku zdjęć i pozwól że na ich podstawie ja i inni wyrobią sobie zdanie na twój temat. Niestety aktywność na forum nie poprzedzona zdjęciami powoduje, że wychodzisz na pieniacza. Może daj przemówić fotom a z ocenami zachowań innych użytkowników może trochę poczekaj.
Powrót do góry
Loco
+Przyjaciele

PostWysłany: 07 Maj 2008 07:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich! W związku z niektórymi postami na forum, należy Wam się kilka zdań wyjaśnienia.
Jako administratorzy współpracujemy z yanmarem ściśle w kwestich dotyczących działania portalu. Jednak jednocześnie jesteśmy od siebie niezależni i często podejmujemy niezależne decyzje. Ostrzeżenia dla użytkownika Dzydzyka były moją autonomiczną decyzją. I nie chodziło wcale o tę pseudomerytoryczną dyskuję (która też mnie drażniła) a o obrażanie użytkowników. Ostrzeżenia dotyczą konkretnych postów i jeśli ktoś nie rozumie dlaczego - zachęcam do przeanalizowania sensu wypowiedzi Dzydzyka.
Z powodu ostrzeżeń świat się chyba nie kończy, jednak kolega Dzydzyk postanowił przeprowadzić akcję odwetową - może niektórzy nie zauważyli, ale zadał sobie trud "spuszczenia" z Galerii Sław kilkudziesięciu zdjęć. Oczywiście jako użytkownik miał prawo do obniżenia ich ocen, ale że miało to wyraźny charakter zemsty, podjeliśmy decyzję o przywróceniu całego portalu z backupu. Zaś decyzja o czasowym zbanowaniu Dzydzyka został podjęta indywidualnie przez kolegę.
W późniejszym liście do administracji kolega Dzydzyk sam przyznał, ze jego destrukcyjne działanie było zamierzone i celowe i myślę, ze ta informacja wyczerpuje temat.

Dodam jeszcze, ze jako admin , za przykładem yanmara podjąłem decyzję o nieocenianiu zdjęć. Jako, że nadal zamierzam umieszczać na dF swoje prace, serdecznie zapraszam do ich komentowania i oceniania.

Pozdrawiam
Powrót do góry
StachB
+Przyjaciele

Aparat: Canon eos 50D (wcześniej Canony 400D i D60; Minolta 7i, Minolta Z10 i ulubiony Zenit TTL)

PostWysłany: 07 Maj 2008 20:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Popieram. Chyba, że Dzydzyk w jakiś rozsądny sposób uzasadniał swoje oceny. Jeśli to jednak były płytkie pobudki to zgadzam się z takim załatwieniem sprawy przez Adminów.
Odnośnie powstrzymania sie przez was od ocen (Yanmar i Loko) to tu (nie przecząc sobie Wink ) powiem, że nie o to chodzi. Recenzja powinna dotyczyć fotki i jeśli tak jest to wszystko gra. Nie ma znaczenie jakiego koloru jest nick oceniającego.
Powrót do góry
Włodek
^Foto

Aparat: SAMSUNG DIGIMAX S500, CANON 400D

PostWysłany: 07 Maj 2008 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzydzyk to płytki i cieńki epizod...
Powrót do góry
yanmar
~użytkownik dF

PostWysłany: 08 Maj 2008 01:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stachu - komentować nadal będziemy, Loko miał na myśli tylko powstrzymanie się od wystawiania ocen...
osobiscie uważam, że powinien nadal wystawiać oceny... znając Jego i użytkowników digfoto, myślę, że nikt nie zarzuci Mu nieobiektywności...
ja od dawna nie wystawiam ocen, dlatego, ponieważ doszedłem do przekonania, ze nie wszystko da sie ocenić w skali cyfr...
są portale, gdzie w ogóle nie wystawia sie ocen... i cieszą się niezłą popularnością...
chciałbym poinformować, że zamierzamy zmniejszyć rozpiętość skali ocen df, ale wszystko zależy od możliwości technicznych...
o zmianach będziemy informować na bieżąco...

Włodku - Dzydzyk jest już tylko epizodem...
niemniej, po tym jak został usunięty, dostałem sygnały od kilku osób, że Dzydzyk bardzo przypominał w stylu zachowania niejakiego xan'a...
faktycznie, podobieństwo poziomu arogancji i napastliwości ogromne... być może, że xan to czwarta twarz Dzydzyka...
demokracja - demokracją, ale normy społeczne muszą być zachowane i działania odwetowe nie będą tolerowane - tak, jak nie są tolerowane na żadnym innym portalu...

pozdrawiam!
Powrót do góry
Loco
+Przyjaciele

PostWysłany: 08 Maj 2008 07:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to wracamy do roboty... i do fotek rzecz jasna!!! Wink))))
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum digfoto.pl Strona Główna -> Wasze opinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: